Verdens høyeste trehus - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Verdens høyeste trehus

Mjøstårnet i Brumunddal blir ved sine 80 meters høyde verdens høyeste trehus. Moelv Limtre as blir total-underentreprenør og skal levere limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehall i prosjektet.

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

De 18 etasjene skal inneholde 15.000 kvadratmeter med leiligheter, hotell, kontorer og restaurant. Arthur og Anders Buchardt i AB Invest AS og entreprenøren Hent AS har inngått en totalentreprisekontrakt for byggingen.

‐ Tradisjonsrikt materiale i høyteknologisk kontekst er vel stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyd med å ha utviklet fram, sier markeds- og utviklingsdirektør Knut Alstad i Hent AS, i en pressemelding.

Mjøstårnet har et totalt omfang på om lag 15.000 kvm, strekker seg over 18 etasjer og inneholder blant annet leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og tilhørende fellesarealer. Total høyde er på over 80 meter. Kontraktsum for Hent er verdt om lag NOK 500 millioner. For Moelven Limtre er kontrakten med Hent verdt NOK 47 millioner – begge beløp eks. mva.

‐ Hovedkonstruksjonen er basert på limtre med dekkeelementer bestående av en kombinasjon mellom limtre og kerto, og fasader som elementer i tre. Dette er et svar på det «grønne skiftet» og et bevis på at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger også i høyden samt muliggjøre klimariktig bygging bare man tenker offensivt nok, sier byggherre Arthur Buchardt.

Mjøstårnet i Brumunddal.
Mjøstårnet i Brumunddal.

Direktør Rune Abrahamsen i Moelven Limtre AS gleder seg til å samarbeide med Hent AS om å oppføre prosjektet. ‐ HENT AS har gjennom de siste årene levert en rekke null-feil prosjekt. De har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet, inkludert prosjekter for investor Buchardt, sier Abrahamsen.

Abrahamsen mener dette tyder på at de har stor tiltro til at Moelven Limtre AS leverer varene.

‐ Moelven Limtre AS blir altså total-underentreprenør for tårnbygg og svømmehall i prosjektet. Det er helt klart en av våre største kontrakter noensinne, sier Abrahamsen.

Knut Alstad i Hent er fornøyd med at kontrakten nå er undertegnet med Moelven Limtre AS, og ser fram til å sette i gang med prosjektet.
‐ Når vi utvikler og bygger prosjekter av denne størrelse og karakter er vi avhengig av solide, kunnskapsrike og innovative samarbeidspartnere. At Moelven Limtre er i den klassen er det ingen tvil om. At de i denne sammenheng er lokale, er også særdeles flott. Sammen skal vi skape en verdensrekord og da kreves det at vi legger all innsats i god planlegging og strukturert gjennomføring, sier Alstad.

Rune Abrahamsen forklarer at Mjøstårnet vil bestå av limtre i søyler, bjelker og diagonaler og massivtre i heise- og trappesjakter.

– Det høyeste bygget, det vi kaller Mjøstårnet, vil ellers få trebaserte dekkeelementer i de nederste 10 etasjene i form av Moelvens Trä8-elementer. Moelven Limtre leverer og monterer alle trekonstruksjonene. Montasje pågår fra september 2017 til april 2018. Sweco AS på Lillehammer utfører prosjekteringen av konstruksjonen for Moelven Limtre. Ringsaker Takelementer AS setter sammen treelementene for Moelven Limtre AS, sier Abrahamsen.

Mjøstårnet i Brumunddal
Mjøstårnet i Brumunddal