Vil ha lettelser på karantenekravene - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Vil ha lettelser på karantenekravene

Industribedrifter i Norge har behov for at reperatører får reise inn fra Europa for å holde maskinparken i stand. – Disse må slippe karantene ved innreise, mener Treindustrien.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Mange av maskinene som brukes i norske treindustribedrifter er produsert i Europa. For å få vedlikeholdt disse er bedriftene avhengige av utenlandske reperatører. Nå ber Treindustrien, bransjeorganisasjonen for trelast og byggematerialer i tre, om unntak fra karantenereglene.

– Industrien går nå inn i den viktigste tiden av året med vedlikehold av maskinparken. Svært mange av maskinene er produsert i Danmark, Tyskland og andre land i Europa. Det er helt nødvendig at servicepersonell fra disse landene slipper inn i Norge for å utføre serviceoppdrag, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien.

– Det sier seg selv at det er behov for reparasjoner, service, bytte og vedlikehold av maskiner og produksjonsutstyr for å kunne holde produksjonen oppe, tilføyer hun.

Finstad_Heidi_web
Heidi Finstad er adm. dir. i Treindustrien.

Arbeidstakere fra EU/EØS-land som skal utføre oppdrag i Norge er nå underlagt karantene ved innreise til Norge. Når man nå går fra en nedstenging til en gradvis gjenåpning av Norge, vil det være et viktig tiltak å lempe på karantenekravene ved innreise for bedriftskritisk personell, skriver Treindustrien i en pressemelding.  Smitteverntiltak i bedriftene må selvfølgelig følges opp på vanlig måte og i tråd med retningslinjene for smittevern som følge av koronasituasjonen, understreker de.