Vil ha nytt regjeringsbygg i tre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Vil ha nytt regjeringsbygg i tre

Senterpartiet og KrF mener det nye regjeringskvartalet bør bygges i tre. Norges Skogeierforbund kunne ikke ha vært mer enig.

De to partilederne Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Knut Arild Hareide (KrF) slapp nyheten under et besøk ved Mjøstårnet, som skal bli verdens høyeste trebygg.

– Nytt regjeringskvartal vil være en av de aller største offentlige anskaffelser i tiårene som kommer. Ved å stille krav om høy bruk av fornybare byggematerialer og innovative nye løsninger, vil man bidra til betydelig reduserte klimagassutslipp og utvikling av kompetanse og arbeidsplasser ved norske bedrifter, sier administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein.

Besøket i Brumunddal var tilrettelagt av Norges Skogeierforbund. Vedum, Hareide og Lahnstein fikk en omvisning i Mjøstårnet av Brumunddals store sønn, eiendomsinvestor Arthur Buchardt.

Buchardt fortalte med entusiasme om den meget sterke kompetansen innen avansert trebyggeri i regionen, og budskapet hans er at vi må få opp farta og gripe mulighetene.

– Det er utrolig bra å ha politikerne med på laget for å utnytte de fantastiske mulighetene skogen representerer når det gjelder å redusere klimagassutslippene og skape innovasjon og arbeidsplasser i Norge, sier Erik Lahnstein.

Byggherre og investor, Arthur Buchardt, forklarer at byggingen av Mjøstårnet stimulerer det lokale næringslivet og sparer klimaet. Materialene til det nye tårnet leveres av Moelven Limtre og Ringsaker Vegg- og Takelementer.
Selve Mjøstårnet skal etter planen stå ferdig 1. mars i 2019.