Eventyret fortsetter - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Eventyret fortsetter

Det er synd om avisene bidrar til ubegrunnet usikkerhet hos enkelte. Den faglige tyngden i det som bringes til torgs, er imidlertid så svak at det så langt ikke har hatt noen politisk innflytelse, skriver administrerende direktør Erik Lahnstein i et innlegg i Aftenposten i dag.

I artikkelen går Lahnstein gjennom avisenes motforestillinger punkt for punkt.

FNs klimapanel har beregnet at bruken av moderne bioenergi minst må femdobles for å nå togradersmålet. Hvis man ikke øker bruken av bioenergi utover en slik femdobling, må det gjennomføres andre tiltak som er mellom 44 og 78 % dyrere.

Det internasjonale energibyrået IEA har beskrevet hvordan en dekarbonisering av transportsektoren i Norden forutsetter flere samtidige omlegginger (International Energy Agency 2016, Nordic Energy Technology Perspectives 2016.). IEA anslår at biodrivstoff vil gi det største bidraget til å redusere utslippene.

Fordi det er viktig for klimaet å få frem nye løsninger, og fordi det kan være attraktivt for land å være vertskap for kunnskapsmiljøer og bedrifter som behersker fremtidens markeder, er en aktiv politikk fra myndighetenes side for å risikoavlaste rasjonell.

Spørsmålet er altså ikke om biodrivstoff blir viktig, men hvor raskt og på hvilken måte det skal fases inn, skriver Lahnstein.

Les hele saken her