Fikk VM-råd av Olaf Tufte - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Fikk VM-råd av Olaf Tufte

Vebjørn Sønsteby fra Brøttum, Jon Arne Engø fra Åsnes og Ole Ivar Lierhagen fra Brumunddal var invitert til Olaf Tuftes gård i Horten denne uken for en felles treningsleir før en travel VM-høst begynner.

Av: Erik Trosby / JCP Nordic
access_time Publisert

Både Tufte og Timbersports-landslaget skal delta i hver sine verdensmesterskap de kommende månedene og brukte leiren til å dele erfaringer, treningsmetoder og selvfølgelig hugge mye tømmer.

– Vi har mye å lære av Olaf. Han har enormt med mesterskapserfaring og er spesielt sterk på den mentale biten, sier Ole Ivar Lierhagen, lagkaptein for det norske landslaget i Stihl Timbersports.

3. – 4. november i år arrangeres Stihl Timbersports World Championship i Lillehammer og Håkons Hall nok en gang.

VM-aktuelle Olaf Tufte er kjent for å bruke gårdsarbeid som en del av treningsopplegget, og kløyver 20 favner ved hvert år – for å finne storformen. Han var selv en del av Timbersports-laget i 2012 og 2013, og han er imponert over lagets utvikling.

– Sammenlignet med da jeg var på laget sist, er de mye bedre både fysisk og teknisk. Jeg er imponert over nivået og synes de ser veldig sterke ut, sier Olaf Tufte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jon Arne Engø (f.v.), Vebjørn Sønsteby og Ole Ivar Lierhagen (t.h) er glad for alle gode råd fra Olaf Tufte (midten t.h.).

Olaf Tufte gjør seg i disse dager klar til verdensmesterskapet i roing i Florida.

Rokongen la spesielt vekt på at Timbersports-landslaget må gjøre gode mentale forberedelser slik at de håndterer presset som melder seg når man konkurrerer i et VM på hjemmebane.

– Man må ha hodet på rett plass når et fullsatt Håkons Hall venter. De kommer til å gjøre et knallbra VM. Får de på plass det mentale kan det bli tidenes VM for Norge, sa Tufte.

Høggerkara satt pris på veiledningen til rokongen.

– Olafs erfaringer bidrar til at vi stiller enda bedre forberedt til VM på Lillehammer. Han vet hva som skal til både fysisk og psykisk for å lykkes når man må, sier Vebjørn Sønsteby.

Jon Arne Engø stemmer også i.

– Det var veldig nyttig å trene med ham. Olaf er erfaren, profesjonell og flink til å dele sin kunnskap med oss. Nå er det bare å trene hardt inn mot VM, sier Jon Arne Engø.

– VM blir skikkelig rått å se på og jeg håper det kommer masse folk for å heie fram de norske gutta, sier Tufte.

Ole Magnus Syljuberget, som også er en del av landslaget, var opptatt med militærtjeneste da leiren gikk av stabelen og kunne ikke delta.

Olaf Tufte (t.h) har også erfaring selv fra tidligere Timbersports-konkurranser og deler villig av sin kunnskap med Vebjørn Sønsteby (t.v.).