Fra virkesmåling til Treteknisk - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Fra virkesmåling til Treteknisk

Audun Øvrum er ansatt som ny administrerende direktør ved Treteknisk Institutt. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norsk Virkesmåling

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

Øvrum er utdannet fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) og har en PhD i treteknologi. Han har også tidligere jobbet i Treteknisk. I perioden 1999-2014 var han ansatt som seniorforsker og avdelingsleder for avdelingene Bygg og Marked og Material og Prosess.

Øvrum har lang erfaring fra forsknings- og utviklingsarbeid innen trebasert produksjon og trebyggeri. Han har internasjonal erfaring fra deltakelse i ulike forskernettverk, og standardiseringsarbeid i CEN-systemet.

– Vi er særdeles godt fornøyd med at Audun Øvrum skal lede Treteknisk Institutt. Han har sterke faglige kvalifikasjoner og meget god erfaring både fra FoU, byggenæringen, og produksjonsprosesser. Hans unike kunnskap om trebasert industri og skognæringen vil gi hele trebasert industri et godt grunnlag for å håndtere mulighetene foran oss, sier styreleder Heidi Finstad i en pressemelding.

Nåværende administrerende direktør Hilde Tellesbø har ledet Treteknisk gjennom en omstillingsprosess. Hun har hatt lederjobben i en periode hvor etterspørselen etter trebasert byggeri er sterkt økende. Tellesbø ønsker nå å gå tilbake til mer operativ virksomhet, og starter som Chief Operating Officer i selskapet CleanCarbon, hvor hun blant annet skal være med i deres ekspansjonsplaner i Asia. Tellesbø vil lede Treteknisk frem til Audun Øvrum tar over 1. januar 2019.

– Treteknisk spiller en meget viktig rolle i innovasjonsprosessene knyttet til økt bruk av tre, og den raske utviklingen som pågår i treindustrien. Øvrums personlige egenskaper kombinert med sterke faglige kvalifikasjoner gjør at vi ser med glede frem til å samarbeid med Øvrum som leder av Treteknisk, sier Finstad.