Ulvejakta forlenges - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Ulvejakta forlenges

Regjeringen går inn for at lisensfellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen forlenges til 1. mars. Statens Naturoppsyn er bedt om å gjennomføre det resterende uttaket.

Like før jul åpnet Klima- og miljødepartementet for at alle dyra i flokkene Hornmoen, Slettås, Bograngen og Rømskog skal felles. Organisasjonene NOAH, WWF og Foreningen Våre Rovdyr tok saken til Oslo tingrett og fikk der medhold i sitt krav om såkalt midlertidig forføyning. Det førte til at jakta som skulle ha startet 1. januar ble utsatt med 46 dager.

Ga klarsignal for felling av ulv

Ulvejakta innenfor ulvesonen varer fram til 15. februar, og det var bare fire dager igjen av jakttiden da Borgarting lagmannsrett kom med en enstemmig kjennelse som opphevet Oslo tingretts stans av lisensfellinga – og jakta kunne starte.

Tirsdag ettermiddag besluttet regjeringen altså å forlenge jakta til 1. mars.

– Det er en god nyhet og et nødvendig tiltak for å få gjennomført uttaket av ulv, sier Per Skorge, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund.

Gir Statens naturoppsyn oppdraget

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide skriver i en pressemelding at «Vi ber Statens naturoppsyn om raskest mulig å sette i gang med ekstraordinære uttak av ulv på norsk side i grenserevirene Bograngen og Rømskog»

– Lisensjakten har til nå vært gjennomført på en profesjonell måte. Vi mener derfor at man ville fått et mest effektivt uttak med en generell utvidelse av jakttiden. Når regjeringen har besluttet å bruke Statens Naturoppsyn er det nødvendig at det raskt settes inn tilstrekkelige ressurser, sier Per Skorge.