Gjentar suksessen med «skogsymposium» - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Gjentar suksessen med «skogsymposium»

I fjor arrangerte Glommen Skog «Furusymposium» med over 100 skogeiere til stede. I år gjentas suksessen med et «skogsymposium» knyttet opp til den lokale fløterfestivalen. Hovedtema for årets skogsymposium er ungskogpleie og allerede er rundt 130 skogeiere påmeldt.

Glommen Skog gjentar fjorårets suksess og arrangerer Skogsymposium 2017 på Nordre Osen i Åmot kommune i Hedmark, fredag 16. juni.

Årets Skogsymposium tar for seg alle tenkelige sider ved temaet ungskogpleie, herunder økonomi, framtidig virkesverdi og en innlagt befaring i felt. Godt kvalifiserte fagfolk både fra Glommen Skog, NIBIO, Skogkurs og Skogforsk i Sverige vil delta som foredragsholdere.

Selve skogsymposiet finner sted fra klokken 9.00 – 15.30, men de som ønsker kan også delta på en felles middag og deretter overvære de innledende rundene i VM i tømmerfløting på kvelden.

Som i fjor, er Glommens skogsymposium knyttet opp til Fløterfestivalen, som arrangeres samtidig i distriktet gjennom langhelga 16. – 21. juni. VM i tømmerfølging er hovedattraksjonen i denne festivalen, hvor de innledende heatene går ved Tverrenna ved Nordre Osen, mens selve finalen er lagt til flommvollen ved Trysil sentrum. Årets konkurranse spås å bli tøffere enn noen gang, og arrangørene har satt en øvre grense på 12 lag som får delta i årets kamp om VM-tittelen.

En annen viktig del av Fløterfestivalen er spelet «Fløtarguten», en lokal teaterforestilling som er spesielt skrevet for Fløterfestivalen. Forestillingen, som er lagt til Østerdalen for 100 år siden, dramatiserer livet til skogsarbeider og husmann «Gjermund». Oppsetningen hadde sin urpremiære under Fløterfestivalen i 2015, og spilles i år både fredag kveld, lørdag kveld og søndag ettermiddag.

I tillegg til selve programmet byr Fløterfestivalen også på en arbeidslivsmesse, utstillinger, og muligheter for en god handel i boder og butikker i Trysil sentrum.

Det er fortsatt mulig å sikre seg plass både på Glommens Skogsymposium og som tilskuer på Fløterfestivalen.

Fløterfestivalen 2016. VM i tømmerfløting skaper både spenning og liv og røre.