God start for det norske landslaget - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

God start for det norske landslaget

Både Ole Harald Løvenskiold Kveseth og Øystein Koht-Nordbye har skaffet seg et godt utgangspunkt under trefellingen på første dag under VM i motorsag på Lillehammer.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Øystein var først ut med trefelling på det norske A-landslaget. Han bommet med knappe 14 cm på målpinnen, men hadde ellers en feilfri felling. Tiden hans ble 110.50. Han havnet dermed på 646 poeng av 660 mulige etter trefellingen. I øyeblikket (kl. 12.30) ligger han på femteplass, 11 poeng bak ledelsen, som pt. innehas av, Yoan Caparros fra Frankrike.

Ole Harald Løvenskiold Kveset var i heatet etter Øystein, og også han fikk en god start i den første øvelsen. I likhet med Øystein hadde også han en perfekt felling og bommet på målpinnen med knappe 13 cm. Dermed snek han seg inn på en foreløpig fjerdeplass (kl. 12.30) med 647 – ett poeng foran Øystein og ti poeng bak ledelsen. Ole Harald klokket inn på 151.50.

Foran de to norske guttene på tabellen så langt (kl. 12.30) er altså Yoan Caparros fra Frankrike, Jean Michel Petitqueux, også han fra Frankrike og Juhasz Istuan fra Ungarn.

Da Skog.no møtte de to guttene etter sin innledende øvelse, var de begge to godt forhøyd med åpningen på mesterskapet. Akkurat hvordan treet faller er nærmest umulig å kontrollere, og 14 cm. er jeg absolutt fornøyd med. Det gjør at jeg henger bra med i poengløpet og har et godt utgangspunkt, sa Øystein Koht-Nordbye. ‐ Det er værre dersom man havner en 40-50 poeng bak i denne øvelsen. Da er man litt bakpå allerede fra start og må kjøre på ørsmå marginer resten av konkurransen om man skal ha håp om å ta innpå de beste. Nå slipper jeg å gamble så mye, og kan kjøre mer safe, utdypet han.

Også Ole Harald Løvenskiold Kveseth var fornøyd med sin runde, selv om han var tvilende til om andreplassen han foreløpig har i øvelsen vil holde. Detter er uansett et godt utgangspunkt for de videre øvelsene. Jeg er absolutt med i toppen, slo han fast.

Kristoffer Lund, hadde også en god dag med trefellingsøvelsen. Han havnet 28 cm. fra målpinnen og fikk totalt 632 poeng. I øyeblikket (kl. 12.30) ligger han på en 10. plass.

‐ Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen, og synes jeg ligger brukbart an foran de kommende øvelsene, kommenterte han til Skog.no.  Kristoffers tid ble 174.00.

Sivert Lindstad, som stiller i rekruttklassen (U24)  hadde derimot en trist start på mesterskapet. Da han var godt i gang med trefellingen, røyk plutselig nålelageret i motorsaga hans. Mens røyken sto ut av motorsaga, måtte Kristoffer ta en pause i påvente av at noen fikk hentet et nytt nålelager til ham. Da han endelig fikk dette og kom igang igjen, rakk han ikke å fullføre øvelsen innenfor tidsgrensen på tre minutter. Egentlig får man ett poeng fratrekk for hvert sekund man går over makstiden, men Sivert brukte så lang tid totalt at han i utgangspunkt ikke fikk godkjent øvelsen. I skrivende stund (kl. 12.30) har Sivert klaget på avgjørelsen, men hvorvidt klagen vil føre fram er usikkert. Trolig er mesterskapet ødelagt for unggutten, i alle fall når det gjelder å hevde seg i kampen om sammenlagtseieren i sin klasse. Hadde ikke øvelsen blitt nyllet, ville Sivert stått med 553 poeng.

Anne-Helene Sommerstad Bruserud, traff ikke optimalt i øvelsen trefelling. Treet havnet litt for langt unna målestolpen, og hun endte på 474 poeng. Det gir en foreløpig 4. plassering i kvinneklassen, av de fire som så langt har vært i ilden (kl. 13.00).

Tidligere i dag var også andrelaget til Norge gjennom trefelling. Også her gikk det bra for de norske utøverne. Ole Jørgen Sigvartsen kom ut med 607 poeng, Harald Stavdal med 594 og Pål Agnar Tveitan med 562. Martin Hanssen, i U24-klassen, står med 572 poeng etter trefellingen.

Norges andrelag har også gjennomført de innledende tekniske øvelsene i dag, altså sverdsnu og kjedeskifte; under-/overkapp og presisjonskapp.

I sverdsnu og kjedeskifte er det foreløpig unggutten Marius Hanssen i U24, som er best av de norske, med tiden 12,03 og 126 poeng. I eliteklassen er Ole Jørgen Sigvarsten den beste av de norske. Han klokket inn på 12.91 og høstet 122 poeng i øvelsen. I øyeblikket (kl. 12.30) ligger han på 11. plass. Halvor Stavdal brukte 13.33 og fikk 120 poeng, mens Pål Agnar Tveitan brukte 13.81 og fikk 118 poeng.

I over-/underkapp er Halvor Stavdal foreløpig Norges beste, på en andreplass, med tiden 21.83 og 202 poeng. Pål Agnar Tveitan brukte 24.73 og fikk 197 poeng, mens Ole Jørgen Sigvartsen brukte 30.05 og fikk 149 poeng. Maruis Hanssen i U24 klokket inn på 26.32 og fikk 187 poeng.

I øvelsen presisjonskapp er det igjen Ole Jørgen Sigvartsen som har gjort det best av de norske. Han brukte 32.51 og høstet 228 poeng, noe som foreløpig plasser ham på 10. plass (kl. 13.00). Bak ham, av de norske, følger Pål Agnar Tveitan, med tiden 28.72 og 226 poeng. Marius Hanssen i U24 brukte 27.36 og sanket 230 poeng.

Pia Schøyen, i kvinneklassen vil først kjøre sine øvelser senere i ettermiddag.

Foreløpig total poengsum (før søndagens kvisting) for de som har gjennomført dagens tekniske øvelser er:

Marius Hanssen (klasse U24): 1115 poeng

Ole Jørgen Sigvartsen: 1106 poeng

Pål Agnar Tveitan: 1103 poeng

Halvor Stavdal: 916 poeng.

 

Saken ble sist redigert kl. 13.15. 

access_time Sist oppdatert