Henger godt med i medaljekampen - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Henger godt med i medaljekampen

Både Ole Harald Løvenskiold Kveseth og det norske landslaget ser ut til å ligge godt an foran kvistefinalen på søndag, under VM i motorsag på Lillehammer denne helga.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

I dag har det norske landslaget vært gjennom tre tekniske øvelser: kjedebytte; under-/overkapp og presisjonskapp. Etter gårsdagens øvelse, felling, var det ut fra poengsummen fra felleøvelsen, særlig Ole Harald Løvenskiold Kveseth med 647 poeng, Øystein Koht-Nordbye med 646 poeng og Kristoffer Lund med 632 poeng, som lå best an til å kunne være med å kjempe om medaljer i sammendraget. Sivert Lindstad i U24-klassen og Anne-Helene Sommerstad Bruserud i kvinneklassen var begge litt uheldige i sin felling i går, og måtte dermed se at deres sjanse for medalje forduftet allerede der og da.

I dag var det Ole Harald Kveseth og Kristoffer Lund som gjorde det skarpest av de norske. Særlig Kristoffer Lund hadde en svært god dag med saga, og tok trolig noen skritt oppover på sammendragslista så langt.

La oss begynne med Ole Harald Løvenskiold Kveseth, som etter to dager er Norges fremste medaljekandidat individuelt. Han leverte en god kjedebytte på 8.48 og sanket 140 poeng på denne øvelsen. Foreløpig er Ole Harald bare slått av en utøver Mathias Morgenstern fra Østerrike i denne øvelsen.

I under-/overkapp og presisjonskapp gjorde Ole Harald også en respektabel prestasjon, selv om marginene ikke helt var på hans side, og han tapte noen ergerlige poeng. På under-/overkapp brukte han 23.72 og sanket 189 poeng, mens på presisjonskapp brukte han 21.93 og sanket 243 poeng.

Totalt etter de fire første øvelsene, står Ole Harald nå med 1219 poeng, og foreløpig leder han sammendraget i de individuelle konkurransene, men mye kan endre seg i løpet av dagen, etter hvert som resultatene fra de ulike utøverne tikker inn. Likevel tilsier poengsummen at Ole Harald vil kunne være med helt i toppen av medaljekampen når finaleøvelsen kvisting går av stabelen i morgen. Før VM sa Ole Harald at han har mål om å ta gull, og selv om han kunne ønsket seg noen ekstra poeng fra dagens øvelser, lever altså dette håpet.

Selv karakteriserte Ole Harald kappeøvelsene som litt «stang ut», men han var fornøyd med kjedebytte og å henge godt med i sammendraget individuelt før kvistingen i morgen.

Kristoffer Lund var ikke helt i tetsjiktet etter gårsdagens felling med 632 poeng, men i dag satt det meste for Kristoffer. Han gjennomførte en svært god kjedebytte på 8.77 og sanket 138 poeng på den øvelsen. Deretter klinket han ordentlig til både på under-/overkapp og presisjonskapp. På under-/overkapp klokket han inn på 25.25 og sanket 191 poeng – ett fattig poeng bak hans personlige rekord. I presisjonskapp derimot ble det ny personlig rekord. Her brukte han 23.12 og sanket 233 poeng.

Met totalt 1194 poeng er nok ikke Kristoffer helt i tetsjiktet når det gjelder medaljekampen i sammendraget, men om han fortsetter der han slapp i dag, kan han oppnå en svært god plassering likevel.

Til Skog.no sa Kristoffer etter dagens øvelser at han hadde en god følelse gjennom alle øvelsene i dag, og at det klaffet godt. Han var svært fornøyd med dagen.

Kristoffer Lund hadde en god dag under VM lørdag, og klatret oppover på sammelangt listen, blant annet etter et raskt og godt kjedebytte.

 

Øystein Koht-Nordby la et godt grunnlag med 646 poeng på fellingen, bare ett fattig poeng bak lagkamerat Ole Harald, men i dag snublet han litt på under-/overkapp da han fikk problemer med kjedelåsen, noe som bidro til at han fikk litt vinkelfeil og dermed tapte viktige poeng i sammendraget.

I kjedebytte brukte Øystein 10.32 og sanket med det 132 poeng. Under-/overkapp gikk altså litt på tverke, og her endte han på tiden 21.73 og fikk 178 poeng. Presisjonskapp gikk bedre, og her fikk Øystein tiden 23.58 og 231 poeng.

Totalt står Øystein så langt med 1178 poeng, og han kan fortsatt hevde seg godt, selv om også han nå er ute av medaljekampen individuelt.

Til Skog.no etter dagens øvelser, sa Øystein at han var godt fornøyd, tross litt kluss i dag, og at han særlig gleder seg over at laget ligger så godt an foran finalerunden i morgen.

Øystein Koht-Nordbye greide seg bra her i presisjonskapp, men ødela sine medaljesjanser indivduelt med litt trøbbel på øvelsen under-/overkapp.

 

Som landslag står Ole Harald, Kristoffer og Øystein også meget sterkt. Nå har ikke alle lagene gjennomført alle sine øvelser ennå i dag, så mye kan fortsatt skje, men med totalt 3600 poeng har de norske guttene foreløpig den høyeste poengsummen, 45 poeng foran Østerrike på 3555.

De som har oversikt over resultatene fra i går, forteller imidlertid at både det tyske og hviterussiske laget sanket mange poeng på de tekniske øvelsene i går, så om de får gode resultater i dagens fellingsøvelser, kan det bli tett i toppen og en spennende lagfinale i morgen.

Både Sivert Lindstad og Anne-Helen Sommerstad Bruserud fikk sitt medaljehåp ødelagt under fellingen i går. Sivert på grunn av et ødelagt nålelager som gjorde at han ikke fikk fullført øvelsen innenfor tidsrammen, og dermed fikk 0 poeng. Ann-Helen var også litt uheldig. Hun støtte på en kvist i styreskjæret, og fikk litt trøbbel rundt dette, som gjorde at hun bommet med 96 cm på styrepinnen.

I dag hadde Sivert i alle fall en langt bedre dag. Kjedebytte klokket han inn på 10.78 og sanket 130 poeng, noe som foreløpig plasserer han på sølvplass i rekruttklassen (U24). På under-/overkapp brukte han 24.82 og sanket 151 poeng, mens han på presisjonskapp brukte 22.76 og sanket 237 poeng. Totalt har Sivert sanket 518 poeng, men han er naturligvis langt bak i sammendraget.

Etter dagens øvelser var unggutten likevel fornøyd, men som han selv sa: – Det skulle vært artig å sett hvor jeg hadde havnet i sammendraget om jeg hadde fått tellende resultat på fellingen. Men det får vi jo dessverre aldri svar på.

Anne-Helene Sommerstad Bruserud hadde ikke marginene på sin side i dag heller. Sverdsnu ble gjennomført på 14.33 og ga 116 poeng. Under-/overkapp endte hun på tiden 32.63 og 149 poeng. På presisjonskapp fikk Ann-Helen et nytt feilskjær og endte på tiden 37.72 med 140 poeng.

I går kveld var dessuten Pia Schøyen fra det norske B-landslaget i ilden i felling. Hun traff midt på målstolpen og splintret denne, men Pia ble trukket litt for tekniske feil og fikk 613 poeng. Tiden hennes ble 215.20.

Foreløpig total poengsum (før kvisting) på de norske deltakerne (A-landslaget):

Ole Harald Løvenskiold Kveseth: 1219

Kristoffer Lund: 1194

Øystein Koht-Nordbye: 1187

Sivert Lindstad (U24): 518

Anne-Helene Sommerstad Bruserud (kvinner): 979.

 

Foreløpig total poengsum (før kvisting) på de norske deltakerne (B-landslaget):

Ole Jørgen Sigvartsen: 1106

Pål Agnar Tveitan: 1103

Halvor Stavdal: 916

Marius Hansen (U24): 1115

Pia Schøyen (kvinner): 613 (kun etter felling, Pia har sine tekniske øvelser senere i kveld).