Klare for Tømmer & Marked - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Klare for Tømmer & Marked

Viken Skog inviterer igjen til tømmerkonferanse på Sundvolden. – Dette er årets viktigste møteplass for deg som er opptatt av skogindustri, sier daglig leder i Viken Skog, Tor Henrik Kristiansen.

Av: Gina Aakre
access_time Publisert

I løpet av fem år har Tømmer & Marked etablert seg som en av Skandinavias største skogkonferanser.

– Tømmer & Marked er blitt et viktig samlingspunkt der skoginteresserte kan treffe nye kontakter på tvers av bransjer og interessefelt. Vi legger forholdene til rette for verdens eldste form for kommunikasjon; samtaler mellom mennesker som møtes, sier Kristiansen i Viken Skog.

Det er Viken Skog som arrangerer konferansen som går av stabelen førstkommende onsdag 12. februar.

Sp-leder, stjernekokk og klesbransjen

Kristiansen påpkerer at i tillegg til å være en møteplass, kan konferansen skilte med interesante og profilerte navn.

Dette er en unik mulighet til å høre de mest innovative og visjonære hodene snakke om brennaktuelle temaer som bærekraft og verdiskaping, sier Kristiansen.

I år får Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum æren av å åpne ballet, etterfulgt av markedsanalyst Johan Freij i Danske Bank, som har blitt en slags guru på å spå økonomi og skog med sine populære nyhetsbrev.

Ove Gusevik i SpareBank 1 Markets, Ina Vkøren i Hennes & Mauritz, Ingebjørg Skaare i Snøhetta og investor Arthur Buchardt skal også delta.

I tillegg vil Arne Brimi servere tømmerfrokost fra rød løper, ved siden av en splitter ny hogstmaskin på over 20 tonn, mens tømmerhøggere lager motorsagkunst. 550 deltakere er forventet og hele 10 nasjoner er representert.

En arena for skogen

Viken Skog ønsker å bruke Tømmer & Marked som en arena for å vise Norge at skognæringen er viktig og fremtidsrettet.

– Globalt er det stort fokus på spørsmål knyttet til klima, bærekraft og miljø. Bruk av skogen, som også er påpekt av FNs klimapanel, er et nødvendig virkemiddel om vi skal nå våre klimamål, påpeker Viken Skog i en pressemelding om arrangementet.

– I tillegg er tømmerstokken en bærekraftig naturressurs som kan høstes og gjenbrukes av generasjoner til verdiskaping og sysselsetting i distrikts-Norge. Dette forutsetter vilje hos politikerne og myndighetene for gode og forutsigbare rammebetingelser samt investeringer i forskning for å utvikle fremtidens materialer, produkter og produksjonsteknologier. Viken Skog tror de land og selskap som er i front i bioøkonomien bygger kompetanse og markedsposisjoner som vil legge grunnlag for fremtidig verdiskaping og velferd, så TENK TRE, skriver Viken.