Kronen på verket - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Kronen på verket

Romsdals museum er kåret til Månedens bygg for mars av Tenk Tre.

Molde ble grunnlagt med bakgrunn i tømmerhandel. Nå gjenreises den stolte trebyen, bygg for bygg. Det nye Romsdalsmuseet er kronen på verket.

– Det føltes riktig at de valgte å bruke tre, og når vi tenker over saken er det veldig naturlig med utgangspunkt i Moldes historie, sier den hjemvendte moldenseren David Berg Tuddenham, som i dag er museumsdirektør.

Etter at Romsdalsmuseets nybygg stod ferdig, har det høstet mye anerkjennelse og skryt. Byggets vinkler og bruk av tre, både innvendig og utvendig, gjør at det aldri ser helt likt ut. Den utvendige fargen på bygget preges av vær og vind og forandrer seg over tid – slik trebygg gjennom all tid har blitt preget av klimaet de står i. Regner det mye, fremstår bygget mørkere og tyngre, mens det på en solfylt dag lysner i takt med været og glitrer om kapp med Romsdalsfjorden.

– Tre var en viktig årsak til at dette konseptet ble valgt. Selvfølgelig var det en del av en samlet pakke, men at bygget kunne bli et signalbygg og at man tok opp trearven var viktig, forklarer Hilde Stenmark Kvennes, formidlingsleder ved museet.

Romsdal museum. Foto: Johnny Bratseth.

Du kan lese mer om Romsdal museum på tenktre.no.