Nasjonal pris til drømmebolig i Bodø - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Nasjonal pris til drømmebolig i Bodø

Drømmehuset til familien Hevrøy/Sørvig i Bodø er kåret til Månedens trebygg for april av Tenk Tre.

-Det har vært et prosjekt som har engasjert hele familien vår. Alle har bidratt, sier Magnus Sivertsen Sørvig.

-Vi lekte oss ved å bygge husdrømmen i både lego og med pepperkakedeig, forteller Ida Hevrøy.

Gode egenskaper

Familien engasjert arkitekt Eirik Martin Tollåli. Tollåli forteller om de gode egenskapene til huset, som er bygd av massivtreelementer og kjerneved fra malmfuru:

– Det er for det første en stor klimafordel med tre som i stor grad lagrer mye CO2. Det er også en rask byggeprosess med lite fukt, hvor huset blir helt tett etter få dager. Det er også en fordel med en så kontrollert byggeprosess hvor konstruksjonen er nøye planlagt. Treverket tar opp og avgir fukt, så man får et veldig jevnt og behagelig inneklima uten avgasser.

Det er inspirerende å se en familie som tør å følge drømmen sin. Vi gratulerer familien Hevrøy/Sørvig, og ønsker det lykke til videre i det fantastiske huset, sier prosjektleder Ellen Alfsen i Tenk Tre.

Les hele historien på Tenktre.no.

Klimasmarte trebygg

Tenk Tre er et initiativ fra en rekke bedrifter og organisasjoner på tvers av hele verdikjeden i norsk skog- og trenæring. Sammen ønsker de å vise hvordan skog og tre kan bidra i det grønne skiftet.

Blant aktivitetene er også kåringen av Månedens trebygg gjennom hele året. Prisen går til et bygg som utmerker seg både estetisk og funksjonelt, og som på en god måte dokumenterer hvordan man kan bygge mer klimasmart med tre.

Blant 12 månedsvinnere kåres til slutt Årets Trebygg.