Norske Skog er solgt - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Norske Skog er solgt

Norske Skog er solgt i sin helhet til det britiske hedgefondet Oceanwood.  Styreleder Olav A. Veum i Norges skogeierforbund er glad for nyheten og håper det nå kan bli ro rundt selskapet. 

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Norske Skog AS har i dag sendt ut en pressemelding der de offentliggjør at selskapet nå er solgt. Alle aksjene er kjøpt av det britiske hedgefondet Oceanwood, som også var største kreditor i morselskapet.

Norske Skog AS er driftsselskapet som ble igjen da morselskapet Norske Skogindustrier ASA ble slått konkurs før jul i fjor. De to norske fabrikkene i Skogn og Halden er en del av Norske Skog AS, sammen med fem fabrikker internasjonalt.

Ved at Oceanwood har kjøpt alle aksjene, ble det med andre ord ingen norske interessenter som nådde fram i budkampen. Både Aker-konsernet, med Kjell Inge Røkke i spissen, og Jens Ulltveit-Moe, har vært inne og vurdert å kjøpe opp det gjenværende datterselskapet, men til slutt ble det altså Oceanwood, som ga det høyeste budet, og fikk kjøpt hele selskapet.

Olav A. Veum er styreleder i Norges Skogeierforbund.

I Norges Skogeierforbund er styreleder Olav A. Veum positiv til nyheten om at Norske Skog nå er solgt.

– Det er gledelig at saken om salg av Norske Skog nå har funnet en løsning. Norske skogeiere er opptatt av at selskapet og virksomheten i Norge skal ha langsiktige industrielle eiere. Vi håper at det nå kan bli ro rundt selskapet, og at det er mulig å få til en utvikling som sikrer anleggenes konkurransekraft og utvikling. Det er store muligheter innenfor treforedlingssektoren. Vi håper at nye eiere vil bidra til at Norske Skog blir en del av disse mulighetene. Vi hilser velkommen en tett dialog med nye eiere om utviklingen, sier styreleder Olav Veum som understreker at dette er en stor dag for skognæringen.

Her kan du høre Olav Veum i NRK Alltid Nyheter. Spol til 10.53.50.