Flere ønsker å by på Norske Skog AS - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Flere ønsker å by på Norske Skog AS

Fristen for å melde seg på i budkampen om Norske Skog AS gikk ut i forrige uke. Ifølge finansmedier som DN.no og Hegnar.no har mellom 5-10 selskaper meldt sin interesse for å gi bud på […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Da Norske Skogindustrier ASA slo seg selv konkurs 19. desember i fjor, rammet konkursen ikke datterselskapet Norske Skog AS. Det er Norske Skog AS som eier de sju papirfabrikkselskapene, med blant annet Skogn i Trøndelag og Saugbrugs i Halden. Da morselskapet slo seg selv konkurs, ble den operative virksomheten samtidig overført til datterselskapet Norske Skog AS.

Dette tidligere datterselskapet har nå blitt lagt ut for salg, og ifølge finansmediene DN.no og Hegnar.no har mellom 5 og 10 selskaper meldt sin interesse for å være med i en budrunde om selskapet.

Til Hegnar.no, sier styreleder Sven Ombudstvedt i Norske Skog følgende: – Det er ikke trolig at alle disse budgiverne blir med videre i prosessen. Fristen for endelige bud er 1. mars, og da vil vi trolig stå igjen med 1-3 budgivere til slutt.

Fra prosessen rundt konkursen i morselskapet, har Aker ASA varslet at de vil gå sammen med det internasjonale hedgefondet Oceanwood om å by på Norske Skog AS. Hvem eventuelt andre interessenter kan være, er foreløpig ikke offentliggjort.

På et møte med skogeiere fra Viken Skog torsdag 11. januar i år, sa konsernsjef Lars Sperre i Norske Skog AS at han tror et salg av selskapet kan representere en ny begynnelse for selskapet, ved at de får slettet gjelden sin og dermed får en enklere finansiell situasjon i årene framover. Han ba samtidig norske skogeiere om å prioritere tømmer til norsk industri i stedet for å eksporterer det. Les saken med Lars Sperre her. 

Les nyhetene fra hhv. Hegnar.no og DN.no via linkene til høyre for saken. Begge sakene er åpne for alle.