Raser mot Norskogs kuvending på skatt - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Raser mot Norskogs kuvending på skatt

Norskog snur og støtter regjeringas omstridte forslag om skatteskjerping på overdragelse av familiebruk. Bondelaget kaller snuoperasjonen en kuvending. Norges Skogeierforbund står fast på motstanden mot forslaget.

Etter å ha gått hardt ut mot skatteskjerpingen ved overdragelser av landbrukseiendom i familien, og etter at KrF og Venstre langt på veg har lovet å stoppe forslaget, går Norskog ut med støtte til det omstridte forslaget.

Norges Bondelag raser mot Norskogs snuoperasjon. -Det er ikke mulig å kalle dette noe annet enn en kuvending, sier generalsekretær Per Skorge. -Å tvinge fram fritt salg av familiebruk ved å innføre skatt er en usedvanelig slett strategi for en næringsorganisasjon, sier Skorge.

Norges Skogeierforbund står fast på motstanden mot forslaget. -I et budsjett med en samlet skattelette på 9 milliarder kroner er det helt uforståelig at regjeringen mener det er nødvendig å gjøre det dyrere å overlate jord- og skogbrukseiendommer til neste generasjon, sier administrerende direktør Erik Lahnstein.