Skogfagstudenter hedret med priser - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Skogfagstudenter hedret med priser

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte mandag ut Velg Skog-stipend til årets beste skogfagstudenter ved NMBU og Evenstad.

– Vi bør hogge mer tømmer, vi bør bygge opp mer skog og vi bør få til større industriell videreforedling i Norge. Derfor trenger det norske skogbruket folk som dere, sa Sandra Borch under mandagens prisutdeling til skogfagstudenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Høgskolen i Innlandet (HINN – Evenstad).

Hun delte ut fem ulike priser på til sammen 225 000 kroner. Prisene er et spleiselag mellom ulike skogeierorganisasjoner i Norge.

– På veien inn i det grønne skiftet må vi øke rekrutteringen til skogutdanningene og næringen i mange år framover, og denne oppmerksomheten fra statsråden er et viktig bidrag, sier daglig leder i Velg Skog, Kristin Slyngstad.

Beste masteroppgave

Prisen for årets beste masteroppgave ved NMBU gikk til Johan Stubsjøen Storås. Han har skrevet en oppgave som bidrar med kunnskap om hvordan man på en effektiv måte kan fremskaffe feltdata som er nødvendig for skogbruksplantakster.

– Feltdata er ressurskrevende å registrere, og kunnskap om hvordan dette best kan gjennomføres er viktig for å redusere kostnadene til skogplantaksering, skriver juryen i sin konklusjon.

Johan Stubsjøen Storås var godt fornøyd med pris for beste masteroppgave.

De andre prisvinnerne

Masterstipend NMBU (de 3 høyest karaktersnitt innen normert tid) – 50 000 kr:

  • Gudmund Botnevik
  • Celina Mathiesen
  • Julius Wold

Beste Bacheloroppgave HINN-Evenstad – 25 000 kr:

  • Magnus Rohde Moslet

Ny kunnskap er viktig for framtidas skogbruk

– Skogbruket er helt avhengig av å få nye kloke hoder inn i næringa som kan utfordre oss. Det er bare slik vi kan bli bedre, sa administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Per Skorge under prisutdelingen.

Han understreket at ungdommer som velger å studere skogbruk, vil være garantert jobb i mange år framover.

– Det utdannes bare om lag halvparten av hva som er behovet, sa han.

Per Skorge og Sandra Borch talte til prisvinnerne. Foto: Ingeborg Anker-Rasch