Som å bli sammen med eksen - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Som å bli sammen med eksen

Da Ingunn Maria Kjelstad fra Gaular i Sogn og Fjordane fikk spørsmål om hun ville sitte i styret til Norges Skogeierforbund, tenkte hun at dette var hun ferdig med. Tross at hun fortsatt ikke har […]

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Da Ingunn Maria Kjelstad fra Gaular i Sogn og Fjordane fikk spørsmål om hun ville sitte i styret til Norges Skogeierforbund, tenkte hun at var hun ferdig med. Tross at hun fortsatt ikke har fylt 40, har hun hatt flere tunge posisjoner i skogvirke på Vestlandet. Styreleder og daglig leder i Sogn og Fjordane Skogeigarlag, for eksempel.

‐ Det virket litt som å bli invitert til å bli sammen med eksen igjen, smiler hun på årsmøtet til Norges Skogeierforbund. De hadde på et ekstraordinært årsmøte bestemt at styret heretter skal bestå av to personer i tillegg til de seks styreledere fra andelslagene som er tilknyttet forbundet.

Ingunn Maria Kjelstad var den ene. Kari Mette Busklein fra Trøndelag var den andre som ble valgt inn som nye styremedlemmer uten binding i et andelslag.

‐ Jeg takket først nei, men så kontaktet de meg på nytt, og da må jeg innrømme at jeg ble litt smigret. Etter å ha tenkt meg om, så kjente jeg at jeg faktisk er veldig motivert til å gjøre en god jobb i Norges Skogeierforbunds styre.
Akkurat hvordan de 35.000 medlemmene kommer til å merke at nettopp Ingunn har kommet inn i forbundets styre, ber hun om lov til å tenke litt på (intervjuet fant sted ti minutter etter at hun ble valgt, enstemmig ved applaus).

‐ Jeg tror at andelslagene står overfor krevende tider, sier hun. Det gjelder å endre seg raskt nok. Markedet forandrer seg kontinuerlig. Mitt bidrag må bli å stille de krevende spørsmålene uten tanke på at jeg representerer et spesielt andelslag. Jeg tror faktisk at jeg er god på å holde fokus og ikke la meg grave ned i detaljer.

‐ Så får vi se da, smiler hun. Jeg kjenner på en stor motivasjon, så jeg er veldig glad for å ha blitt valgt inn i denne viktige og fremtidsrettede næringen.

Ingunn driver en gård på 5.000 dekar, hvorav 1.500 dekar produktiv skog.