Tre er tema på Arendalsuka - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Tre er tema på Arendalsuka

Få med deg dette spennende seminaret om om hvordan vi kan planlegge for bruk og ombruk av tre i framtida.

Verden er helt avhengig av å bruke tre til å lage fornybare produkter dersom vi skal lykkes med å løse klimautfordringene.

– Under Arendalsuka i år vil vi løfte fram hvordan vi kan bruke mer råstoff fra skogen på best mulig måte – og det flere ganger, sier Per Skorge, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund.

Skogeierforbundet, SirkTre og Trefokus har derfor gått sammen om å arrangere seminar torsdag 17. august klokka 12.00 i kinosalen på Thon Hotel Arendal.

Her får du høre hvordan vi kan planlegge for bruk og ombruk av tre, slik som Aanesland Treindustrier gjorde da de bygget en ny fabrikk i bare tre. Fabrikken kan tas fra hverandre (demonteres) og materialene brukes på nytt om noen tiår.

I tillegg får du høre om arbeidet med å bygge opp et marked for ombruksmaterialer, og hva som skal til for at vi skal tenke sirkulært i nye bygninger. Du får også se gode løsninger for påbygg og gjenbruk.

– Her blir det mange spennende eksempler på hva som er mulig å få til, og vi håper mange vil ta turen innom for å bli inspirert, sier Skorge.

Du kan faktisk ikke bruke torsdag 17. august på en bedre måte!

Medvirkende:

  • Per Skorge, Administrerende direktør, Norges Skogeierforbund
  • Gunnar Adolf Aanesland, Styreleder, Aanesland Treindustrier
  • Emil Andresen Rygh, Daglig leder, Sirkulær ressurssentral
  • Kristin Vedum, Tredriver, Tredriveren i Agder
  • Kristine Nore, Prosjektleder, SirkTre