Tre sølvmedaljer til skogsutstyr - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Tre sølvmedaljer til skogsutstyr

Agroteknikk er landets største møteplass for landbruket. Nå viser skogbruket seg frem med spennende nyheter. Tre av dem fikk sølvmedaljer!

Av: Roar Ree Kirkevold
access_time Publisert

Agroteknikk er Norges største messe for landbruket. Den arrangeres 8. – 11. november på Norges Varemesse på Lillestrøm utenfor Oslo.

I forbindelse med messen er det utlyst en konkurranse hvor ledende firmaer sender inn sine nye produkter og tjenester som de tilbyr. At årets liste over nyheter er rekordlang, betyr at landbrukssektoren har mye nytt å vise frem.

Spesielt gledelig er det at skogbruket tok hjem tre flotte sølvmedaljer (det ble utdelt 6 gull og 19 sølv). Først fikk Stihl sølvmedalje for sin helt nye motorsag med direkte innsprøytning, Stihl MS500i. Vi omtaler denne saga i den neste utgaven av Magasinet Skog (utgave 7 – 2018).

Slik beskrives sagen i konkurransen: Stihl MS 500i er verdens første motorsag med direkte innsprøytning. Det betyr en lettere sag som er enklere i bruk, blant annet takket være automatisk justering av drivstoffblandingen. 6,2 kg egenvekt og 5 kW motor gir et vekt-effektforhold på 1,24 kg/kW, noe som er ca. 10 prosent lavere enn på sager med eksisterende teknologi. Kjedet akselererer fra 0 til 100 km/t på 0,25 sekunder.

Pallax roller tømmer vedsekken. Dette er også en helt ny idé som gjør at du kan bruke vedsekken omigjen.

– Jeg har aldri sett noe lignende, sier Svenn Anstensrud hos Vreten Norge som selger dette produktet.

Her er hvordan juryen beskriver det: Med Palax Swing kan du tømme store vedsekker så skånsomt at du kan bruke sekkene om igjen. Vedsekken settes på pall som roteres ved hjelp av roterbare gafler. En sidevegg gir støtte for sekken når den roteres og tømmes, mens en stropp holder bunnen av sekken fast i gaflene.

Dette nye produktet fra Palax gjør at du lett kan nsnu storsekken med ved opp ned og tømme den. Så kan du bruke sekken på nytt. For ideen fikk importøren Vreten Norge sølvmedalje av Agroteknikk.

Som om dette ikke var nok, fikk Vreten Norge også sølvmedalje for Mowi tømmervognen 1250 ND.

– Selvsagt er dette stor stas for oss som selger ledende merkevarer innen tømmer og ved, sier Anstensrud, men det er også viktig for skogbrukssektoren. Vi behøver å bli synliggjort i landbruket.

Mowi tømmervogn 1250 ND har eget hydraulikksystem og kan leveres med navdrift.
Foto: Vreten Norge

Her er beskrivelsen av tømmervogna: Vreten Norge satser på Mowi tømmervogner, som nå kan leveres med navdrift. Vogna har eget hydraulikksystem som leverer 180 bar til kran og 300 bar til hjuldrift, noe som gir vesentlig større trekkraft. Et spesielt ventiloppsett sikrer differensialbremsfunksjon. Styringa av hjuldrifta henter hastighetssignaler fra traktorens elektronikk, for å synkronisere framdrifta på vogn og traktor. Navmotorene kan også bremse i lav fart. Hydraulikken har stor nok kapasitet til at traktoren kan rusle på tomgang mens du bruker krana.

Vi gratulerer både Stihl og Vreten Norge med sølvmedaljene, og gleder oss over at de har satt skogbruket på kartet nok en gang.

Gå inn på www.agroteknikk.no og stem på din publikumsfavoritt.