Webinar om landbruksbygg i tre - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Webinar om landbruksbygg i tre

Interessen for landbruksbygg i tre har tatt av. Den moderne bonden skal i dag drive mer effektivt enn noen gang. Samtidig er klimaklokskap avgjørende også når landbruksbygg skal bygges, rehabiliteres og fornyes.

Tirsdag 8. september kl. 09.00 -11.00 holdes det et webinar om tre i landbruksbygg.

Erfaringene med landbruksbygg i tre er gode. I tidligere tider var trebygg det vanlige, men de siste tiårene har andre materialer dominert.

-Nå viser landbruket at vi vil bruke våre egne, fornybare materialer, og det bygges stadig mer i tre igjen. Erfaringen fra de nye trebyggene er gode. Om noen år bør landbruksbygg i tre igjen være det dominerende, sier Per Skorge, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund.

Innovasjon Norge har en egne ordning for landbruksbygg i tre, som du finner lenke til et annet sted på denne siden. Der finner du også program og påmelding til webinaret, som holdes tirsdag 8. september kl. 09.00 -11.00.

Webinaret er rettet mot rådgivere, næringsutviklere og saksbehandlere i offentlig sektor, Innovasjon Norge, Norsk Landbruksrådgiving og regnskapsbyråer. Bonden selv er selvsagt hovedpersonen og er hjertelig velkommen.

Arrangør: Tredriverene fra Fylkesmannen i Vestland og Silva Consult AS på vegne av Tredrivernettverket i Norge, Innovasjon Norge, Trefokus AS og Kystskogbruket.

Følgende temaer bilr tatt opp på webinaret:

  • Fra rådgiving til ferdig bygg – gode argument for å velge mer trebaserte løsninger i landbruket
  • Fra pilot- til standardbygg – hvorfor er landbruksbygg med utstrakt bruk av tre fortsatt for de spesielt interesserte når fordelene er så åpenbare?
  • Innovasjon Norge gir tilskudd til trebyggeri? Hvordan er denne tilskuddsordningen og hvordan kommer du i kontakt med rett person?
  • Hvordan rehabiliterer et landbruksbygg med mål om et klimasmart
  • resultat?
  • Hvordan kan leverandører samarbeide når bonden ønsker
  • totalentreprise?
  • Sirkulær økonomi i landbruksbygg - tanker og idéer for den klimakloke bonden.
  • Samdrifta bygde nytt kufjøs i massivtre og limtre for 10 år siden. Hva er erfaringer fra prosessen før, under og etter bygginga?