Helgesen går til motangrep - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Helgesen går til motangrep

Tirsdag gikk jussprofessor Eivind Smith hardt ut mot det han mener er et unødvendig lovforslag fra Vidar Helgesen. – Smith belyser ikke saken på en grundig og seriøs måte, sier Helgesen.

Helgesen sier til Nationen at Smiths uttalelser vitner om at han ikke har satt seg grundig nok inn i saken. Helgesen sier at Klima- og miljødepartementet tidligere i vinter tok kontakt med eksperten på offentlig rett etter at han først kom på banen med uttalelser i media i begynnelsen av januar.

‐  Vi tok kontakt med ham og oppfordret ham sterkt til å komme med sin vurdering. Det ønsket han ikke og han begrunnet dette med at han ikke hadde kapasitet til å sette seg grundig inn i saken. Hans uttalelser i Nationen bidrar heller ikke, til å belyse saken på en grundig og seriøs måte. Smith har også tidligere sagt at naturmangfoldloven ikke er hans spesialfelt, sier Helgesen.

‐ Jeg har aldri hevdet at jeg er spesielt god på naturmangfoldloven, og jeg har heller ikke uttalt meg om hvorvidt jeg er for eller imot ulv. Det jeg uttaler meg om er den merkelige tendensen Helgesen har til å definere et politisk spørsmål til å bare dreie seg om juss. Men man trenger likevel ikke være ekspert på naturmangfoldloven for å kunne si at den er betydelig mer fleksibel enn det Helgesen hevder, sier Eivind Smith til Nationen.