Nasjonal pris til Trehusene på Løkenåsen - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Nasjonal pris til Trehusene på Løkenåsen

Tenk Tre har kåret Trehusene på Løkenåsen til Månedens trebygg for juni. Trehusene er elementbasert, og med den gjennomgående bruken av tre kuttes CO₂-avtrykket for materialer alene med cirka 30 prosent.

Trehusene er en satsing på moderne og bærekraftige boliger. Både konstruksjon og fasadekledningen er i all hovedsak av tre.

– Siden prosjektets start har vi vært opptatt av å finne gode, miljøvennlige løsninger. Med den gjennomgående bruken av tre kuttes CO₂-avtrykket for materialer alene med cirka 30 prosent. I tillegg er byggene utstyrt med solcellepanel og svært effektive varmepumper, en kombinasjon som vil spare og produsere nok energi til å dekke samtlige leiligheters årlige varmtvannsbehov, forteller daglig leder Knut Moe i BoligPartner Trehusene.

Husene på Løkenåsen er elementbasert.

– Når vi får elementene, kan vi bygge en etasje i uka. Innen seks-syv uker står skallet ferdig, og vi kan raskt gå i gang med det innvendige arbeidet. Tre er også et lett materiale som er enklere å bygge på krevende fundamenter, og som gir en mye roligere arbeidsplass. Med vesentlig mindre lydstøy får arbeiderne et helt annet arbeidsmiljø, forteller Moe.

Treverk er godt for både trivsel og helse, sier arktitekten. Foto Tenk Tre/BoligPartner.

Bygget er tegnet av TAG Arkitekter, som også ser store fordeler med å bygge i tre.

– Treverk er godt for både trivsel og helse, og har heldigvis nå begynt å ta opp konkurransen med andre byggematerialer i volumbygg, forteller Lars Eirik Ulseth, daglig leder i TAG Arkitekter. Underveis i prosjektet har arkitektene funnet måter å løse utfordringer på som gir nyttige erfaringer inn i nye boligprosjekter.

– Når man finner nye gode måter å bygge på, er sannsynligheten stor for at det fremover blir flere større boligprosjekter som disse lavblokkene, forteller han.

– Vi har spesielt merket oss dette prosjektet fordi det er trebaserte lavblokker som er elementbasert. Det gjør det enkelt å bygge flere blokker med samme metode og materialer. Byggemetoden bidrar til at CO2-utslippene kuttes betraktelig, og beboerne synes det er godt å være omgitt av treverk. Vi gratulerer BoligPartner med et flott bygg, sier prosjektleder Ellen Alfsen i Tenk Tre.

Les hele historien på Tenktre.no: https://www.tenktre.no/b/trehusene-pa-lokenasen