Shelterwood investerer i Termowood - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Shelterwood investerer i Termowood

Shelterwood gjør sin andre investering, ved å investere 5 millioner kroner i Termowood. Tidligere i år offentliggjorde de at de investerer i Saga Wood.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Shelterwood ble etablert av Investinor, Norsk Skogkapital, Borregaard, Norske Skog og Skogbrand i oktober 2018. Nå gjør selskapet sin andre investering, i bygningselementselskapet Termowood.

Termowood er morselskapet for merkenavnet TEWO, et nytt og patentert bygningselement med massivtre yttersjikt og isolasjon i hulrommet. Byggsystemet baserer seg på en generisk byggekloss som er velegnet til kostnadseffektiv, industriell masseproduksjon og hurtig montering – noe som muliggjør arkitekttegnet bygg til prisen av katalogbygg. Salgsveksten er sterk, og selskapet bygger nå et nytt fullskala produksjonsanlegg i Hurdal, og erstatter med det pilotproduksjonen på samme sted.

Termowood_web_3
TEWO er et nytt og patentert bygningselement med massivtre yttersjikt og isolasjon i hulrommet.

‐ Vi mener Termowood passer perfekt inn i Shelterwoods mandat, sier Ander R Øynes, styreleder i Shelterwood. Dette er dyktige folk, med et svært godt produkt – med potensiale langt utover Norge. Trebasert industrialisert byggeri vokser kraftig og makrotrendene i segmentet er gode. Her ligger ting til rette for å skape god avkastning, samtidig som det er et godt bidrag til å løfte nasjonal skogrelatert sektor, sier Øynes.

Anders Roger Øynes er administrerende direktør i Norsk Skogkapital og styreleder i Shelterwood.

Shelterwood investerer nå 5 millioner kroner i selskapet. Største eiere i Termowood er Henning Thorsen (gründer og daglig leder), Flex Invest, Oxer Kapital og Investinor. Mange ansatte eier også aksjer i selskapet.

‐ Vi er glade for å få Shelterwood inn på eiersiden når vi nå etablerer et nytt fullskala produksjonsanlegg. Shelterwood og aksjonærfellesskapet bak er en solid investor med store kunnskaper om skog og tre, sier daglig leder i Termowood Henning Thorsen.