Nasjonal pris til flytende hytte - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Nasjonal pris til flytende hytte

Tenk Tre har kåret den flytende granhytta FLO på Haldenvassdraget til Månedens trebygg for juli.

Fløtingshistorien i Haldenkanalen strekker seg flere hundre år tilbake i tid, og det er nettopp denne tømmerfløtingstradisjonen som ga ideen til det som i dag er blitt noe helt unikt: Den flytende granhytta FLO.

 – Vi er opptatt av at folk skal komme hit og kose seg i fin natur, og samtidig lære om historien i vassdraget. Her kan man både besøke kanalmuseet og overnatte på vannet, sier Vidar Østenby, leder for Regionalpark Haldenkanalen.

Gran fra innerst til ytterst

Arkitektene Anders Byng Strøm og Laureen Putzolu synes prosjektet har vært morsomt å jobbe med. Hele konstruksjonen er laget av gran, med unntak av flyteelementene.

– Valget falt på gran fordi det ser røft ut fra utsiden når barken er på, samtidig som den gir en lys og varm følelse innvendig. Her snakker vi gran fra innerst til ytterst, sier Byng Strøm.

Den flytende granhytta FLO er noe helt for seg selv.

– På sikt skal hytta kunne transporteres, og overnattingsgjestene kan da velge å overnatte fortøyd til brygga, eller ute på vannet. Samtidig knytter hytta fortid og nåtid sammen på en utmerket måte. Vi gratulerer Regionalpark Haldenvassdraget med prisen, sier prosjektleder for Tenk Tre, Ellen Alfsen.

Les hele historien på https://www.tenktre.no/b/flytende-hyttetur-i-haldenkanalen.