Kan vinne to gull i dag - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Kan vinne to gull i dag

Ole Harald Løvenskiold Kveset har sammen med Norges landslag sjansen til å vinne to gull under dagens finale i VM i motorsag. Både landslaget og Ole Harald leder foran den siste og avgjørende kviste-øvelsen, som […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Ole Harald Løvenskiold Kveseth har allerede hatt to gode dager under de innledende øvelsene i VM i motorsag, som arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer i helga. Fortsetter han det gode arbeidet i dag, kan han sikre både seg selv et svært etterlengtet VM-gull på hjemmebane. I tillegg kan han bidra til at også landslaget, hvor han kjemper sammen med Kristoffer Lund og Øystein Koht-Nordbye, stikker av med nok et VM-gull.

Ole Harald leder så langt eliteklassen med totalt 1219 poeng, to ørsmå poeng foran italienske Karl Ennemoser, med 2017 poeng. Bak de to karene lurer også tyske Marco Trabert med 1214 poeng, før den siste og avgjørende kviste-øvelsen.

Det er uhyre tett i teten før den avgjørende kvist-konkurransen. Som nevnt leder Ole Harald med to sekunder på nummer to på lista så langt. Dette er ikke mye, når man vet at hvert halvsekund i kvist-konkurransen utgjør nettopp to poeng. Kampen om gullet kommer med andre ord til å stå om tideler.

I tillegg til tiden, er det også avgjørende at man kvister så jevnt som mulig inntil stokken. Blir en liten tapp av en kvist stående igjen, eller om man kutter for dypt og lager sår i stokken, får man 20 straffepoeng per feil. Når man da ser på den foreløpige resultatlista at det bare skiller 19 poeng mellom Ole Harald, som leder og nr. 15, forstår man hvor åpen og spennende finalen vil bli.

Kristoffer Lund har også levert gode resultater, og ligger foreløpig på en 12. plass med sine 1194 poeng. Øystein Koht-Nordby gjorde en svært god trefelling første dag, men hadde noen feilskjær på gårsdagens tekniske øvelse. Likevel henger han bra med i sammendraget og er foreløpig på en 18. plass med 1187 poeng. Men her er marginene små, så mye kan skje i løpet av den siste finaledagen.

De tre guttene har sammenlagt også så gode resultater at de leder lagkonkurransen med sine 3600 poeng. Her er marginen til Tyskland på en foreløpig 2. plass 20 poeng (3580 poeng) og 41 poeng til Hviterussland på 3. plass (3559 poeng).

Med maks uttelling kan altså Ole Harald og det norske landslaget i fellesskap sikre Norge to gull i dag. I tillegg til kviste-finalen, er det også en lagstafett i dag, som går før de endelige og avgjørende finalene.

Den avgjørende finalerunden, med de fire utøverne som ligger best an til å vinne gullet går av stabelen kl. 15.00 i dag. Du kan følge live streaming på WCLs side på Youtube.

I går var det også premieutdeling for vinnerne av de ulike øvelsene så langt. Det norske landslaget forsynte seg godt av medaljene, med totalt fire medaljer: to sølv og to bronser i øvelsene kjedebytte og under-/overkapp.

Ole Harald Løvenskiold Kveseth vant sølv i øvelsen kjedebytte, med tiden 8.48 (140 poeng), kun slått med ett tiendedels sekund av Jürgen Erlacher fra Østerrike, som klokket inn på 8.38 (140 poeng).

Kristoffer Lund var også rask på kjedebytte og sikret seg bronsemedaljen med tiden 8.77 (138 poeng).

Ole Harald Kveseth og Kristoffer Lund feirer sølv og bronse i øvelsen kjedebytte. Foto: WLC.

I rekruttklassen (U24) gjorde også Sivert Linstad et svært godt kjedebytte. Tiden 10.78 (130 poeng) holdt til sølv, kun slått av tyske Thomas Schneider med tiden 10.03 (134 poeng).

Sivert Lindstad i øvelsen kjedebytte, hvor han sikret seg sølv i rekruttklassen (U24).

Også i kvinneklassen ble det bronse i øvelsen kjedebytte til Anne-Helene Sommerstad Bruserud. Hun brukte 14.33 (og fikk 116 poeng) og ble slått av østerrikske Caroline Weinberger med 13.68 (118 poeng) og franske Amelie Aubriot med 13.81 (118 poeng).

 

Anne-Helene Sommerstad Bruserud ble nr. 3 i øvelsen kjedebytte. Foto: WLC.