Tok lett på lagstafetten - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Tok lett på lagstafetten

Før de avgjørende kviste-finalene i dag, var det lagstafett for de ulike landslagene. Med sjanse til å ta sammenlagt-gullet både individuelt for Ole Harald Løvenskiold Kveseth, og som landslag, tok nok de norske guttene litt […]

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Norge var i et tidlig heat med Østerrike, og ble slått i denne parkonkurransen. Mens det østerrikske laget klokket inn på 107.07 og sanket 1273 poeng, og sikret seg andreplassen, brukte det norske laget 108.75. Konkurransen ble vunnet av Lichenstein med 1275 poeng, på tiden 105.25. Serbia tok bronsjen med 1262 poeng på tiden 97.66.

Nordmennene fikk først 30 straffepoeng, men disse ble senere fjernet igjen av dommerne, og laget da havnet til slutt på 1211 poeng. Dette ga en 14 plass på listen i denne lagkonkurransen, men det spiller egentlig ikke så stor rolle, da denne øvelsen ikke inngår i det formelle sammendraget, der Norge fortsatt leder.

Det er den siste og avgjørende kviste-øvelsen, som starter i dag kl. 12.30 som avgjør om Norges lag vinner gull, sølv eller bronse – eventuelt havner utenfor pallen. Derfor valgte trolig de norske guttene å spare litt på kreftene, for å være 120 prosent skjerpet inn mot den avgjørende finalen.

Den avgjørende finalerunden, med de fire utøverne som ligger best an til å vinne gullet går av stabelen kl. 15.00 i dag. Du kan følge live streaming på WCLs side på Youtube.

I lagstafetten ble det også stilt tre blandede kvinnelag, med damer fra ulike nasjoner på hvert av lagene. Anne-Helene Sommerstad Bruserud deltok her på lag nr. 3, som også endte på tredjeplass i kvinnenes konkurranse. Laget hennes klokket inn på 159.72, som var bestetiden blant kvinnelagene, men laget fikk dessverre 160 straffepoeng og endte dermed på tredjeplass med 870 poeng. Kvinnelaget som vant gjorde det med 1024 poeng (tid 166.42), mens det nest beste kvinnelaget endte på 1011 poeng og tiden 169.20.

I den forbindelse er det også verdt å merke seg at årets VM er historisk når det gjelder kvinnenes deltakelse. Dette er første gangen at damene får konkurrere i en egen kvinneklasse, og responsen lot heller ikke vente på seg. Det er flere kvinnelige deltakere i dette mesterskapet enn noen gang tidligere.

Kvinnelag 3 i lagstafetten med Anne-Helene Sommerstad Bruserud til venstre; Amelie Aubriot fra Frankrike; Caroline Weinberger fra Østerrike og Veres Boelarka fra Ungarn.