Nasjonal pris til Soria Moria sauna - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Nasjonal pris til Soria Moria sauna

Soria Moria sauna i Dalen er kåret til Månedens trebygg for desember av Tenk Tre.

Telemark regionalpark har bidratt til at Dalen har fått en svært Instagram-vennlig attraksjon. Soria Moria sauna kombinerer kunst, arkitektur og lysdesign. Lokale byggetradisjoner og byggeteknikk er lagt til grunn, og materialene er lokalt kvalitetstømmer, levert av to sagbruk i Telemark.

– Badstua er veldig «instagramvennlig». De fleste som besøker stedet, deler på sosiale medier og skaper dermed mer blest om Soria Moria, sier daglig leder for Telemarkskanalen regionalpark, Pål Kleffelgård.

Soria Moria sauna. Foto: Dag Jenssen.

Arkitekten bak Soria Moria, David Fjågesund i Feste Landskap/Arkitektur, er fra Seljord. Han var en av fire som ble plukket ut til å bidra i et nordisk designteam som fikk ansvaret for å utforme badstuen.

-I designteamet bidro alle i stor grad, og jeg hadde aldri endt opp med dette resultatet uten det gode samarbeidet med både landskapsarkitekt, lysdesigner og kunster, sier Fjågesund.


En annen som deltok i designteamet er landskapsarkitekt Inge Dahlman.

– Plasseringen i landskapet er helt essensielt for opplevelsen og tilgjengeligheten, fra adkomsten og bryggegangen til badstua. Bruk av tre var også essensielt. Jeg er kjempeglad for at vi fikk bruke lokalt materiale fra høykvalitets furu, sier Dahlman.

Soria Moria. Foto: Dag Jenssen.

-Vi gratulerer Telemark regionalpark og Soria Moria sauna med prisen! Saunaen er noe helt spesielt, og gir brukerne en opplevelse de ikke vil glemme. Bruken av tre er avgjørende for opplevelsen, og resultatet er helt fantastisk, sier Ellen Alfsen, prosjektleder for Tenk Tre.

Les mer om Soria Moria sauna på https://www.tenktre.no/