Pris til Duestien barnehage - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Pris til Duestien barnehage

Tenk Tre har kåret Duestien barnehage i Skien til Månedens trebygg for oktober.

Da Duestien barnehage skulle bygges, var målet klart. Det skulle brukes mest mulig tre i bygg, interiør og uteareal. I august flyttet 120 barn inn i den lune lekeoasen midt i byen.

– I Duestien barnehage bidrar treverket til et godt innemiljø, både estetisk, klimatisk og akustisk. Prosjekterte akustiske tiltak ble unødvendig og barnehagen i drift oppleves nå som bemerkelsesverdig rolig, forteller Ingrid Sporsem, sivilarkitekt hos KB Arkitekter, som har tegnet bygget.

Demper lyden

Barne- og ungdomsarbeider Hanne Bratsberg er en av 38 ansatte som jobber i barnehagen. Hun er veldig fornøyd med den nye arbeidsplassen sin.
– Vi har det kjempefint! Her er det er mange små soner som barna kan leke på. I tillegg er lyden innendørs dempet takket være tre i vegger og gulv, forteller Hanne.

Klimavennlig bygg

Skien kommune har en klima- og energiplan der målet er økt bruk av tre og massivtre i nye byggprosjekter. Under byggeprosessen av Duestien var byggeplassen fossilfri. Oppvarmingen kommer fra Skien fjernvarme.

– Målet er et så lavt CO₂-avtrykk som mulig. Å bygge med massivtre var en ny erfaring for meg. Det har vært en kjempepositiv opplevelse med et veldig bra resultat, sier Sven Egil Kristoffersen, prosjektleder for Duestien barnehage.

-Vi gratulerer Duestien barnehage med et kjempefint og klimavennlig bygg! Det er flott se at treverk bidrar til et godt miljø, både inne og ute. Det er tydelig at små og store trives i den fine barnehagen, sier Ellen Alfsen, prosjektleder for Tenk Tre.

Les mer om Duestien barnehage på www.tenktre.no.