UFO-hytte vinner pris - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

UFO-hytte vinner pris

Statskogs nye hytte i UFO-bygda Hessdalen er kåret til Månedens bygg for september av Tenk Tre.

Hessdalen er kjent for sine spesielle lysfenomen, og disse har trukket mange UFO-interesserte fra hele verden til dalen. I høst åpner Statskog en ny hytte nettopp her. Med rundt 100 kvadratmeter, panoramautsikt og en form som minner om en svevende UFO, kan bygget trygt kalles spektakulært og spesielt.

Svevende følelse

Hytta er tegnet av den trondheimsbaserte arkitekten August Schmidt, og er satt opp av elementer i massivtre. Det er kun brukt noen få stålbærere for å få hytta til å stå stødig. Disse pilarene skaper en svevende følelse, men det gjør også at avtrykket etter hytta begrenses. For Statskog har miljø og bærekraft vært et gjennomgående tema gjennom hele byggeprosessen.

For oss var det helt naturlig å bygge hytta i massivtre. Det gir et lunt og fint utseende, og har en rekke miljømessige fordeler, sier regionleder for Statskog i Midt-Norge, Carl Libach.

Knapt en rett vegg

Både formen og den svevende konstruksjonen er spesiell. Men det stopper ikke der. Det finnes ikke en tradisjonell vinduskarm i hele bygget. Alle vinduene ligger på en måte utenpå hytta.

Knapt en eneste vegg er helt rett. Soverommene gir utsikt til stjernehimmelen, og flere detaljer er plassbygde. Denne hytta blir en juvel i samlingen av utleiehytter som vi tilbyr, forteller Eva Kristin Grøndal, friluftskoordinator hos Statskog.

Dette er en hytte utenom det vanlige. Det er knapt en linje i hytta som er helt rett, og den gir deg panoramautsikt og nærhet både til uforklarlige lysfenomen og til den vakre naturen i området rundt. Vi gratulerer Statskog med UFO-hytta, en verdig vinner av Månedens bygg, sier Ellen Alfsen, prosjektleder i Tenk Tre.

Hele historien finnes på www.tenktre.no.