Stenger èn maskin og permitterer ansatte - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Stenger èn maskin og permitterer ansatte

Norske Skog har besluttet å stenge ned èn av papirmaskinene på Saugbrugs i Halden og har varslet de ansatte om permitteringer. I Skogn fortsetter driften foreløpig som planlagt.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Norske Skog gikk i går ut med varsel om at de vil stenge ned en av tre papirmaskiner på Saugbrugs i Halden. Det er særlig et sviktende reklamemarked i Europa som får skylden for at det trengs mindre av den type papir som produseres i Halden.

Med nedstengningen av den ene papirfabrikken reduserer Norske Skog produksjonen med rundt 115 00 tonn, anslår Finansavisen i sin omtale av saken. De to gjenværende maskinene produserer rundt 370 000 tonn.

De ansatte som er berørt ble samtidig varslet om permisjoner og skal nå i drøftinger med ledelsen. Det er foreløpig ikke avklart hvor mange ansatte som vil bli permittert.

I Skogn i Trøndelag derimot har Norske Skog foreløpig valgt å trekke tilbake tidligere utstedte permitteringsvarsler. På Skogn produseres det avispapir, som så langt ikke er like hardt rammet av svikt i etterspørselen som papir til reklameartikler.

Samtidig har Frosta kommune avsluttet et karantenevedtak som samtidig gjør det enklere for de 30-40 berørte ansatte å komme på jobb i Skogn, skriver Trønder-Avisa om situasjonen på Norske Skog Skogn.