Finalene er i gang - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward
Redaksjonen Skog

Finalene er i gang

Finalerunden med den avgjørende kvisteøvelsen er nå i gang. Det er fryktelig jevnt i teten og den som skal bli verdensmester i dag, må trolig gjøre en feilfri øvelse og ikke sløse med tidelene.

Av: Åsmund Lang
access_time Publisert

Før vi begynner på resultatene, kan det være verdt å forklare øvelsen litt.

Her skal deltakeren kutte av 30 runde kvister, helt jevnt inntil stokken, på en sylindrisk dreid stokk. Tiden er i utgangspunktet det som avgjør, og hvert for hvert halvsekund man bruker koster to poeng på sluttsummen.

I tillegg skal man rent teknisk også kviste så jevnt som mulig inntil stokken. Blir en liten tapp av en kvist stående igjen, eller om man kutter for dypt og lager sår i stokken, får man 20 straffepoeng per feil.

Med andre ord er marginene uhyre små i denne øvelsen. Når vi ser på stillingen før det siste og avgjørende finaleheatet, der Ole Harald Løvenskiold Kveseth altså leder, skiller det kun 19 poeng mellom Ole Harald og mannen på 15. plass. Med andre ord skal den som vil bli verdensmester her i dag, kjøre feilfritt og ikke sløse med ti-delene, før en av konkurrentene sniker seg foran i sammendraget.

Det norske andrelaget startet kvisteøvelsene i dag kl. 12.30. Resultatlisten så langt viser at best av de norske fra andrelaget ble Halvor Stavdal. Han brukte 20.02 på sin kvisting og kvistet uten tapper eller sår, slik at han endte med 440 poeng.

I rekruttklassen (U24) gjennomførte Sivert Lindstad sin kvisteøvelse på 20.71. Han fikk 20 straffepoeng, og endte på 418 poeng i øvelsen. Foreløpig holder det til en tredjeplass i rekruttklassen, men konkurransen er langt fra over ennå, så om ledelsen vil stå seg er det for tidlig å slå fast.

I kvinneklassen klokket Anne-Helene Sommerstad Bruserud inn på tiden 30.05. Hun hadde tre sår og fikk 6o straffepoeng, og endte på 340 poeng. Foreløpig gir det henne en tredjeplass, men også her er det flere deltakere igjen, så sluttresultatet må vi pent vente på.

Den avgjørende finalerunden i proffklassen, med de fire utøverne som ligger best an til å vinne gullet, går av stabelen kl. 15.00 i dag. Du kan følge live streaming på WCLs side på Youtube.

 

Øvrige resultater for de norske deltakerne:

Ole Jørgen Sigvartsen (Norges andrelag): Tid: 24.40. Straffepoeng: 40. Total poengsum: 384.

Pål Agnar Tveitan (Norges andrelag): Tid: 19.90. Straffepoeng: 120. Total poengsum: 322.

Marius Hanssen (Norges andrelag; U24): Tid: 18.86. Straffepoeng: 120. Total poengsum: 326.

Pia Schøyen (Norges andrelag; kvinner): Tid: 27.10. Straffepoeng: 80. Total poengsum: 332.