Nasjonal pris til den første tretopphytta - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Nasjonal pris til den første tretopphytta

Den første tretopphytta ble bygget i Brumunddal av Frode Schei. Nå er den kåret til Månedens bygg for juni av Tenk Tre!

Mange barn snekrer plankehytter. Noen drømmer nok også om å overnatte i toppen av et tre. Frode Schei gjorde virkelighet ut av barndomsdrømmen sin da han bygde den første tretopphytta i 2005.

– Jeg jobbet med ulike oppgaver i skogen fram til 2014, og det var her den ville ideen om å bygge en ordentlig hytte opp i trærne ble en realitet, forteller Frode Schei, daglig leder i Tretopphyttene AS.

Den første tretopphytta ble bygget i en gammel furu ved Stormyra, der Nes almenning er grunneier. Arbeidet startet i 2003, med lokal byggmester, lokale håndverkere og lokale materialer. Frode Schei har hele veien vært opptatt av å bygge bærekraftig og med lavt karbonfotavtrykk. Innvendig er det satset mye på gjenbruk av materialer.

Interiør fra den første tretopphytta. Foto: Berit Sanness.

-Tretopphyttene gir en spesiell nærhet til naturen. Det er flott å se at det går an å virkeliggjøre prosjekter helt utenom det vanlige, sier Ellen Alfsen, prosjektleder i Tenk Tre. Det er morsomt å se at ideen har spredt seg til flere steder. Vi gratulerer Frode Schei, og ønsker lykke til videre!

Det har blitt flere tretopphytter på Schei, og ideen har også spredt seg rundt i landet. Det er bygd ulike varianter av tretopphytter både i Innlandet og langs kysten.

Hele historien finnes på www.tenktre.no.