Jubel i skogen - Norges Skogeierforbund
Hopp til innholdet arrow_downward

Jubel i skogen

Enigheten om statsbudsjettet for 2017 innebærer at omsetningskravet for biodrivstoff trappes opp til 20 prosent i 2020, hvorav minst 8 prosent skal være avansert drivstoff fra avfall og skog.

Budskapet fra de fire samarbeidspartiene er krystallklart: målet er at den offensive klimapolitikken skal skape en biodrivstoffindustri basert på norsk skog.

– Dette er en fantastisk dag for alle som er opptatt av å få etablert ny grønn industri i Norge. De viktigste stolpene er nå på plass for å kunne få i gang storskala industrietableringer, sier en strålende fornøyd administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, Erik Lahnstein.

Denne høsten har vært en ny vår for skognæringen. Vi har hatt tett dialog og registrerer med stor tilfredshet at alle partiene på Stortinget har fått øynene opp for skogens helt avgjørende rolle i klimakampen, sier Lahnstein.

På slutten av pressekonferansen der de fire samarbeidspartiene presenterte budsjettavtalen gav statsminister Erna Solberg et klapp på skulderen til administrerende direktør Erik Lahnstein med en klar oppfordring til næringen:

– Nå må du komme i gang med å bygge med å bygge biodrivstoffabrikker!
Partileder i Venstre Trine Skei Grande pekte på skogen som en av budsjettets store vinnere.
Jeg kan love at vi skal gjøre det vi kan for å omsette skogens grønne gull til reduserte klimagassutslipp, nye industriarbeidsplasser og økt aktivitet i norske bygder, repliserte Lahnstein.